Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Нд, 19 травня 2024
15:29

БЛОГИ

lorik1702


7 травня 2024, 08:54

Податківці Дніпропетровщини на захисті трудових прав найманих працівників

З метою легалізації трудових відносин Головне управління ДПС у Дніпропетровській області взаємодіє з Південно-Східним Міжрегіональним управлінням державної служби з питань праці, а саме: проводяться спільні заходи, організовано обмін інформацією щодо встановлених фактів неоформлених найманих працівників.
Так, протягом 2023 року від Південно-Східного Міжрегіонального управлінням державної служби з питань праці надійшла інформація щодо 120 платників, які використовують працю найманих працівників без належного оформлення.
За результатами вжитих заходів укладено трудові угоди з 130 найманими працівниками, до бюджетів додатково надійшло 390,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
Протягом поточного року, в ході проведення фактичних перевірок з питань дотримання роботодавцями законодавства щодо укладення трудових договорів, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами), здійснення фізичною особою підприємницької діяльності без державної реєстрації, встановлено 246 порушень, з яких, зокрема 129 – неоформлення трудових відносин відповідно до законодавства, 117 випадків, коли трудові відносини з найманими особами оформлені під час перевірки або відразу після її закінчення.
Інформацію про виявлені порушення в ході контрольно-перевірочних заходів передано до відповідних територіальних органів Держпраці.
Також, з керівниками підприємств ведеться активна роз’яснювальна робота щодо заборгованості з виплати зарплат.
За результатами проведених заходів заборгованість із заробітної плати погасили 29 підприємств на суму 71,4 млн грн, до бюджетів надійшло 12,4 млн грн ПДФО.
Крім того, з метою інформування суб’єктів господарювання щодо необхідності створення нових робочих місць, недопущення фактів «тіньової зайнятості» та випадків порушень законодавства про оплату праці, особливо в частині виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімум, своєчасного утримання та перерахування до бюджету податку з доходів, отриманих від надання в оренду земельних часток (паїв), фахівцями податкової служби Дніпропетровщини проводяться роз’яснювальні заходи у різних форматах, а саме: наради, семінари, сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія», пресконференції, брифінги, тощо.
Звертаємо увагу, що з моменту підписання трудового договору найманий працівник – це працівник, який має трудові права й соціальні гарантії, а саме:
- гідні та безпечні умови праці;
- нормований робочий час;
- оплачувані та неоплачувані відпустки;
- регулярна виплата зарплати не нижче мінімальної;
- можливість навчатися та підвищувати кваліфікацію;
- захист від незаконного звільнення;
- страхові виплати в разі непрацездатності;
- пільги для неповнолітніх;
- додаткові соціальні гарантії для жінок та працівників з дітьми;
- захист прав, тощо.


Останній раз редагувалося: 07.05.2024 08:54


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті