Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
13:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ветерани-підприємці з Дніпра отримали додаткове фінансування для бізнесу від держави

Ветерани-підприємці з Дніпра отримали додаткове фінансування для бізнесу від держави

Від 500 тисяч гривень до мільйона. 30 підприємців-ветеранів з усієї України отримали додаткове фінансування свого бізнесу. Для цього мали подати заявки на сайті, переможців обирала експертна комісія. Гроші отримали і двоє військових з Дніпра.

Його можна швидко надути навіть в окопах, а матеріал – гнучкий та міцний. Цей матрац Віталій з командою розробили спеціально для військових. Також готують ще й гермобаули та відра.

"Гермобаул – це така сумка, він водонепроникний, захищає речі від вологи, це дуже важливо для нинішніх умов. Відерка такі, вони м’які, бо пластиковий посуд ламається, а ці відерка, можливо, щоб посуд мити", – розповідає співвласник виробництва Віталій Пирогов.

Налагодити виробництво Віталій з братом змогли завдяки державній програмі підтримки. Податися на неї можуть ветерани-підприємці.

"Я брат ветерана Сергія, він з 2014 року пройшов усе це, він на реабілітації, я займаюсь проєктом", – каже Віталій Пирогов.

Загалом у програмі від Українського ветеранського фонду фінансування отримали 30 підприємців. Нині організатори розпочали другу хвилю.

"Оскільки ми зрозуміли після першої програми, що запит є, ветерани мають що розвивати, важливо було подати коректні документи, показати, що цей бізнес уже існує, заявник має розуміння, і показати, що є план", – розповіла виконавча директорка Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова.

Проєкти-переможці різняться один від одного, каже Наталя. Це і допомога військовим, як у Віталія та Сергія, і пошиття одягу, та навіть кіновиробництво.

"Ветеран Сергій Свириденко, який свого часу переїхав з Донецьку, потім пішов на фронт, зробив ферму на Донбасі, зараз перевіз кіз своїх на Західну Україну", – додала Наталія Калмикова.

Ветерани-підприємці можуть отримати від 500 тисяч гривень до мільйона. Віталій з Сергієм за держфінансування закупили нове обладнання, зараз команда тестує матеріали.

"Тестуємо фен і матеріали, за якої температури, який матеріал спаюється. Деякі речі можна клеїти, деякі паяти, ми пробуємо оптимальні варіанти. Для кожного матеріалу підбираємо свій варіант кріплення", – пояснює працівник підприємства Дмитро.

Запустити повноцінне виробництво команда Віталія планує уже до кінця грудня. Чоловік каже: буде радитися з військовими на кожному етапі, аби робити для захисників якісні і зручні речі.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті