Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
21:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі працює 401 дитячий гурток – на які заняття можна віддати дитину

|«« «« »» »»|

У Дніпрі працює 401 дитячий гурток на базі позашкільних закладів освіти. Вони на будь-який смак і в усіх районах міста. Від іноземних мов та акторської майстерності до хореографії або рукоділля. Кожен зможе знайти щось для себе.

Черговий по місту Сергій Луденський завітав до гуртка «Школа кераміки», аби перевірити, як працює заклад та в яких умовах навчаються діти.

«Гурток працює на базі міської станції юних техніків. Усі гуртки в ньому мають прикладний характер. У даному випадку це гончарство. Ми побачили, як облаштований кабінет, в якому проходять заняття. Нещодавно в приміщенні було замінено проводку, освітлення, меблі. У найближчих планах заміна дверей. Вважаю умови задовільними. Особисто спробував свої сили та створив на гончарному колі чашку», – поділився Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР.

Записатися на заняття можуть діти від 6 років. До гончарства виявляють однаковий інтерес як хлопчики, так і дівчата, розповіла керівниця гуртка «Школа кераміки» Лілія Панченко:

«Виробництво кераміки розвиває в дітях спокій, рівновагу, увагу. Заняття мають арттерапевтичний характер, адже діти стають більш сконцентрованими та забувають про всі свої турботи під час роботи з глиною».

Записатися до гуртків КПНЗ «Міська станція юних техніків», в тому числі й до «Школи кераміки», можна за телефоном: (067) 847-53-99.

Наступна точка перевірки – молодіжний медіацентр Дніпра. Тут діти опановують усі ступені медіавиробництва. Вивчають дизайн, SMM (маркетинг у соціальних мережах), журналістику, а також фото- та відеозйомку. Черговий перевірив технічну базу центру та упевнився, що вихованці під час навчання отримують не лише теоретичні, а й практичні навички.

«Медіацентр запрацював влітку цього року. Це унікальний проєкт, адже дає можливість молоді Дніпра опановувати медіавиробництво на сучасній та коштовній апаратурі. Вона була закуплена коштом грантів. Заняття проводять професіонали, які мають чималий досвід у своїй справі, чи то журналістика або відеозйомка», – зазначив Сергій Луденський.

За кілька місяців роботи медіацентру він може похизуватися неабиякими результатами. Так вихованці центру зняли 2 кліпи для українського виконавця OKS.

«Медіацентр – це унікальна можливість для молоді міста чудово провести час та безкоштовно отримати нові знання, розвиватися в сфері медіа. Ми не зупиняємось, постійно беремось за нові проєкти. Останній – кліп «Ніченька» виконавця OKS. Його було знято повністю нашими силами, я була режисеркою. За кілька днів відеоробота набрала на youtube більше ніж 60 тис. переглядів», – розповіла Єва Різніченко, виконавча керівниця молодіжного медіацентру Дніпра.

Записатися на заняття молодіжного медіацентру Дніпра можна через особисті повідомлення офіційної сторінки проєкту в інстаграм.

Завершився інспекційний об’їзд візитом до міської станції юних техніків. Тут черговий перевірив хід будівництва другого евакуаційного виходу з укриття. Роботи ведуться від початку літа. Зараз вони на завершальному етапі.

«Плануємо завершити будівництво найближчим часом та отримати акт ДСНС про відповідність укриття всім нормам. Усе це сподіваємось встигнути до 15 вересня. В укритті є санвузол, мобільний зв'язок, інтернет, запаси питної води. Сховище розраховано на 50 людей та працює цілодобово. Також було зроблено перегородку. Це дозволяє в нічний час обмежити доступ людей до матеріально-технічної бази станції, але залишає вільним вхід в укриття для мешканців прилеглих будинків», – підсумував Сергій Луденський.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті