Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
19:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Унікальна пам’ятка археології: неподалік Дніпра знайшли старовинне черняхівське городище

Унікальна пам’ятка археології: неподалік Дніпра знайшли старовинне черняхівське городище

Черняхівська культура. Одне з найяскравіших явищ початку першого тисячоліття. На теренах сучасної України вона була поширена у ІІІ-ІV століттях нашої ери. Це – складний етнокультурний комплекс, представлений переважно готськими та індоіранськими племенами.

В Дніпропетровській області у селі Башмачка знаходиться пам’ятка археології національного значення – черняхівське городище, передає “Наше місто“.

Черняхівське городище – це рештки укріпленої споруди на високому пагорбі де, зокрема, були розташовані житла та господарчі споруди. Частина дослідників ідентифікують поселення із столицею Готського царства Архаймаром або Данпрстадтом.

Наші журналісти побували на території городища та поспілкувались з місцевою краєзнавицею Тетяною Латай щодо нашої минувшини.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті