Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
12:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі вулицю назвали ім'ям загиблого героя. Ким він був?

У Дніпрі вулицю назвали ім'ям загиблого героя. Ким він був?

Колишня вулиця Робкорівська тепер носить ім'я Юрія Лісняка – героя 128 Дніпровської бригади ТРО.

Активний топонімічний процес у Дніпрі триває. На нещодавній сесії Дніпровська міськрада перейменувала ще низку вулиць та провулків. Нове ім'я отримала й колишня вулиця Робкорівська.

Тепер вона носить ім'я Юрія Лісняка – нашого земляка, котрий бився у складі 128 Дніпровської бригади ТРО. Він загинув рік тому, у грудні 2022 року.

Про долю героя розповіли у 128 Дніпровській бригаді ТРО ЗСУ:

«У Дніпрі назвали вулицю на честь Юрія Лісняка, загиблого воїна 128 бригади ТрО ЗСУ. Зміна назви відбулася за ініціативою колективного звернення мешканців вулиці Робкорівська. Юрій Лісняк все життя був їхнім сусідом, а з початком повномасштабного вторгнення він вступив добровольцем до складу нашої бригади разом з сином.

Юрій загинув під час відбиття потужної атаки російських окупантів, яка відбулася 11 грудня 2022 року. Тоді росіяни намагалися пробити позиції наших підрозділів броньованим кулаком. Це був важкий і страшний бій, в якому наші воїни вистояли і знищили 14 одиниць російської бронетехніки: сім танків, п’ять БТР і два БМП. Ці два БМП знищив саме Юрій. Його вмілі дії допомогли не лише відбити атаку, але й знищити живу силу окупантів, яка йшла за бронетехнікою.

Через рік, у грудні 2023 року, сесія Дніпровської міської ради одноголосно затвердила перейменування вулиці на честь її героїчного мешканця.

Разом до Перемоги!».

Нині у Дніпрі вже 15 вулиць носять імена загиблих у Великій війні героїв.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті