Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Популярне британське видання присвятило статтю фотографу із Дніпропетровщини

Популярне британське видання присвятило статтю фотографу із Дніпропетровщини

Всесвітньо відоме видання «Таймс» опублікувало великий матеріал про фотографа з міста Кам'янське Миколу Синельникова.

До початку Великої війни улюбленим жанром фотографії Миколи була зйомка спортивних змагань.

У 2022 році він здобув всесвітню популярність завдяки циклу фотографій, на яких українські спортсмени були зафіксовані на тлі зруйнованих стадіонів та спортзалів. З цим проектом Микола Синельников став фіналістом найпрестижнішого міжнародного фотоконкурсу AIPS Sport Media Awards, про що писав Міський сайт.

І ось творчості нашого земляка під час Великої війни вражаючий матеріал присвятило видання «Таймс».

Про це розповіли у Дніпропетровській обласній організації НСЖУ:

«Про Миколу Синельникова, фотокора із м.Кам'янське Дніпропетровської області, члена НСЖУ та Асоціації спортивних фотографів України, днями  написало  впливове британське видання «The Times».

Раніше, до повномасштабного вторгнення, український фотограф знімав спортивні події. Нині, за словами Миколи, змушений фотографувати руйнування. «Я хочу показати світові правду про війну в Україні через фотографію», – цитує його «The Times». «Це одне з найжахливіших і надзвичайних портфоліо гостя Unseen, яким ми мали честь і приємність поділитися», – зізнається автор статті, шеф редактор «The Times» Марк Аспланд.

На світлинах Миколи Синельникова – поруйновані російськими агресорами стадіони та розбомблені спортзали.  Фотоальбом STOP WAR  минулого року увійшов до ТОП-10 престижної премії AIPS Sport Media Awards. Із його роботами знайомі жителі Німеччини, Польщі, Чехії, Португалії, Мексики та Канади.

«Марк Аспланд – всесвітньо відомий спортивний фотограф та журналіст, амбасадор Canon. Він веде щотижневу рубрику – Unseen (Небачене), в якій показує та розказує про незвичайні фотопроєкти з усього світу. Я не зміг відмовити, бо така публікація – це велика аудиторія читачів в Британії та за її межами», – поділився Микола.

Знімки Синельникова використовувала прес-служба Президента України Володимира Зеленського для ілюстрації руйнувань спортивних об'єктів. Крім того, на замовлення агентства «Reuters» Микола Синельников фіксує факти російських злочинів на сході України».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті