Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині презентували виставку писанок, намальованих дітьми-переселенцями

На Дніпропетровщині презентували виставку писанок, намальованих дітьми-переселенцями

На Дніпропетровщині відкрили виставку писанок. Їх створили діти-переселенці під час майстер-класу.

В експозицію потрапили 15 робіт. Їх продемонстрували та освятили у храмі. Про це повідомили в ОВА.

«Головна мета виставки — нагадати світу, що українські діти дуже страждають через війну. Ворог вбиває їх, травмує. Викрадає та вивозить в росію. Хлопці та дівчата втрачають рідний дім. Так і в кожного автора писанок, представлених на виставці, своя важка історія. Прочитати кожну можна на інформаційних стендах, які супроводжують експозицію», – зазначила заступник начальника обласної військової адміністрації Ірина Грицай.

З-поміж них – історія 15-річної Іри з Нікополя. Дівчина згадує: спочатку не розуміла, що прийшла війна. Справді усвідомила це, коли другий тиждень повномасштабної поїхала з рідного міста.

«О третій годині ранку, коли лунала чергова сирена, мама і тітка зрештою вирішили, що треба їхати. Вони відправили нас із сестрою спати, а самі взялися збирати речі… Джерік, такса моєї сестри, не хотів лізти в сумку, і ми мусили його залишити. Це рішення далося нам дуже важко», – поділилася Іра.

Таку експозицію організовують за проєктом PYSANKA вже втретє. Їй передували традиційні майстер-класи. Там діти дізналася більше про українську культуру писанкарства та спробували різні методи розпису.

«Памʼятаю, що коли стріляли, ми ховались під ліжком або накривались ковдрами і сиділи в коридорі. Раніше з них ми робили собі халабуди. А тепер – захищалися під ними від куль, – поділилася Крістіна з Лисичанська. – Вдома я любила малювати, але зараз мені не хочеться. Зараз я хочу додому».

Виставку покажуть у дипломатичних установах України закордоном, аби ознайомити з нею міжнародну спільноту. Та передати головний меседж.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті