Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні ухвалили зміни щодо термінів бронювання від мобілізації

В Україні ухвалили зміни щодо термінів бронювання від мобілізації
Бронювання від мобілізації / колаж УНІАН, фото УНІАН

Кабінет міністрів на засіданні 7 травня продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою № 76.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Зазначається, що продовження стосується тих відстрочок, що не закінчилися на день ухвалення постанови, та відбуватиметься автоматично.

У міністерстві також пояснили, що 18 травня набуде чинності закон про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних. Як пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, наразі уряд працює над розробкою відповідних урядових актів.

"Водночас, щоб у цей перехідний період запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств, та з метою забезпечення потреб оборони та населення, ми продовжуємо терміни дії відстрочок на місяць. Надалі підприємства матимуть змогу бронювати працівників вже за оновленими правилами", – вказав замміністра.

Бронювання від мобілізації
Раніше повідомлялося, що новий закон про мобілізацію, що набуде чинності 18 травня, розширив список професій, представників яких можуть забронювати. Бронь - це особлива відстрочка від мобілізації, що надається роботодавцем для забезпечення функціонування особливо важливих підприємств.

В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання від мобілізації. Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті