Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 02 июня 2024
13:50

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Проект днепровских архитекторов экспонируется на выставке в Нью-Йорке

Проект днепровских архитекторов экспонируется на выставке в Нью-Йорке

Выставка Constructing Hope: Ukraine открылась в Центре архитектуры Нью-Йорка.

На ней представлены проекты и объекты, которые были созданы в нашей стране во время Большой войны. Особое место на экспозиции занимает проект временных приютов, разработанный весной 2022 года архитектурным бюро «Дроздов и партнеры».

Его отличает не какая-либо изысканность, а функциональность и возможность быстрой реализации. Проект посвящен тому, как большое закрытое пространство (спортивный или концертный зал) можно максимально быстро переоборудовать под многоместный приют для беженцев. Проект был неоднократно реализован на практике в западных областях Украины.

О нем в архитектурном бюро «Дроздов и партнеры» рассказали:

«Проєкт тимчасових прихистків, розроблений та реалізований нами спільно з партнерами у перші місяці повномасштабного вторгнення, експонується на виставці Constructing Hope: Ukraine у Центрі архітектури в Нью-Йорку.

Виставка використовує різні методи архітектурної розповіді, щоб висвітлити критичну роль архітектури у створенні колективного опору. Вона ілюструє, як архітектура може сприяти взаємодопомозі та створенню критично важливих мереж підтримки для цілих громад.

Серед робіт, що експонуються на виставці – наш проєкт “Тимчасові прихистки”, який був створений у перші місяці повномасштабного вторгнення, коли Захід України став тимчасовою домівкою та зупинкою на шляху багатьох людей, які рятувалися від війни. Працюючи над цим проєктом, ми поставили головним завданням у стислі терміни створити пакет рішень, які будуть простими та швидкими у монтажі, а також адаптивними. Цей проєкт - це не про новий дім. Це про простір, у якому можна відчути себе в безпеці, та про гуманну приватність, повагу і чутливість один до одного.

Разом з нашими партнерами Replus bureau та Ponomarenko Bureau ми розробили та втіліли проекти центрів для внутрішньо переміщених осіб у Львові. Першочерговим завданням було у стислі терміни створити пакет рішень, які будуть простими та швидкими у монтажі, а також адаптивними.

Ми випробовували різні варіанти конструкцій, а також розробляли варіанти меблів для центрів. Зупинились на рішенні модульних каркасів з картонних труб за проєктом японського архітектора Сігеру Бана. Вони прості у монтажі, їх можна використовувати повторно і віддавати на переробку.

Це не новий дім, але це простір, в якому можна відчути себе в безпеці та заспокоїтись. Це про гуманну приватність, повагу і чутливість одне до одного, яких більшість з нас сьогодні дуже потребує.

Виставка відкрита для відвідування до 3 вересня 2024 року».

Подробней с проектом можно ознакомиться здесь.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте