За минулий тиждень, з 19 по 26 травня, на Дніпропетровщині захворюваність на гострі кишкові інфекції зросла на 37% у порівнянні з попереднім тижнем.
Про це сказано в повідомленні на сайті обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.
За повідомленням лабцентру, усього за тиждень зареєстрували 103 випадки. Зокрема, інфікувалась 61 дитина, що на майже 40% більше попереднього тижня.
Захворюваність на гострі кишкові інфекції (в області за тиждень у порівнянні з аналогійним періодом минулого року більша на третину.
До групи гострих кишкових інфекцій відносяться дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф, паратифи та інші кишкові інфекції викликані патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами та вірусами.
Основними клінічними проявами цих захворювань є підвищення температури тіла, нудота, блювота, діарея, загальна слабкість.
Щоб вберегти себе від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій медики радять вживати лише якісні продукти, купатися у чистих водоймах та дотримуватися п'яти наступних кроків до безпечної їжі:
1. Підтримуйте чистоту: мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу; після відвідування туалету.
2. Відокремлюйте сиру їжу від готової. Для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами та обробними дошками.
3. Ретельно готуйте їжу: добре просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і морепродукти.
4. Зберігайте їжу при безпечній температурі.
5. Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти.
Автор: Юлія Підгола
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |