Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 05 серпня 2025
17:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі провели кулінарний конкурс

У Дніпрі провели кулінарний конкурс

Безліч оригінальних страв приготували студенти Університету митної справи та фінансів.

У цьому ВНЗ було відкрито спеціальність «Готельно-ресторана справа». Її студенти цілий рік практикувалися у приготуванні різних страв та напоїв, сервіруванні столу та інших кулінарних премудростях. Про це розповідав Міський сайт.

А тепер настав час показати, чому вони навчилися за рік. Це вилилося в цікавий кулінарний конкурс, про який повідомили у Митному університеті:

«На базі навчальної лабораторії «Кафе-бар» Університету митної справи та фінансів було проведено кулінарний конкурс-практикум для здобувачів вищої освіти 1 та 2 курсів освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». Мета заходу полягала у відпрацюванні та отриманні нових навичок у технології приготування та подачі страв і напоїв, сервірування столу.

На першому етапі конкурсу здійснювався вибір страв з урахуванням наданих продуктів, складання технологічних карт, розрахунок витрат сировини на задану кількість продукції. Другий етап конкурсу включав приготування страв за розробленою технологією, третій – оформлення та подачу страв, сервірування столу.

Здобувачі вищої освіти під керівництвом інженера-технолога Олени Майко виготовляли салат капрезе, канапки, курячий шашлик, печериці фаршировані курячим м'ясом, десерт з драглеутворюючими речовинами. Перша команда готувала молочно-шоколадний десерт «Шоколадна фантазія», друга команда – фруктовий десерт «Смак літа».

Виконання конкурсних завдань оцінювалося журі за такими критеріями: дотримання технології приготування страв; смакові якості (склад та поєднання інгредієнтів); оформлення страв, правильність відпуску та новизна подачі; фуд-дизайн; практичність сервірування; дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил, правил техніки безпеки.

Всі учасники конкурсу брали активну участь у виконанні конкурсних завдань, демонстрували креативні підходи в області фуд-дизайну.

Участь у конкурсі-практикумі сприяла закріпленню та поглибленню професійних знань та умінь здобувачів вищої освіти освітньо-професіної програми «Готельно-ресторанна справа», придбанню нових знань та практичних навичок з технології приготування страв, формуванню естетичних підходів до їх оформлення та подачі».

Фото – Митний університет.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років «Китайській стіні» на Перемозі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті