19 серпня в Україні відзначали День пасічника.
Про це мало хто знає, але 15 відсотків виробленого у світі меду збираються щороку саме в нашій країні!
Промисловою заготівлею та експортом цього солодкого продукту зайняті великі підприємства. А ось бджільництвом як хобі займаються люди різного віку та професій.
Таке благородне захоплення має майстер Дніпровської філії підприємства "Газмережі" Євген Севрук.
Розведенням бджіл він займається вже 20 років, і зараз у його господарстві – 20 вуликів цих трудівників.
Про нього розповіли колеги з Дніпровської філії «Газмережі»:
«Щоб бджіл водити, треба їх серцем любити: історія дніпровського газовика-бджоляра.
Традиційно 19 серпня своє професійне свято відзначали представники найсолодшої професії - пасічники.
Робота бджолярів лише далекій від процесу збору меду людині може здатися простою та невигадливою. Насправді — це копітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл.
Євген Севрук, майстер управління капітальних ремонтів та інвестицій Дніпровської філії “Газмережі”, вже більше 20 років має цікаве та захоплююче хобі - виробництво меду. Цій відповідальній та надважливій справі юного Євгена навчив його дідусь - передав не тільки вулики для формування нових бджолосімей, а й цінні знання.
“Щоб мед вийшов якісний, необхідно стежити за здоров’ям бджіл, місцем, де вони збирають нектар, та загальним станом вуликів. До того ж тендітні комахи потребують захисту від протягу, вогню, шкідників і хвороб”, - зазначає пан Євген.
За час, що займається бджолярством, чоловік не тільки здобув значний досвід у цій справі, а й вивчив звички комах:
«Бджолина сім’я дуже схожа з людською родиною - там є своя ієрархія. Існують навіть бджоли-розвідниці, які контролюють у радіусі льоту бджолиної сім’ї медоносні квіти. Про їх місцезнаходження інших бджіл вони повідомляють спеціальним танком. Це дуже захоплюючий процес».
Нині Євген Севрук має у господарстві до 20 бджолосімей. Разом із сином, який залюбки переймає досвід батька, чоловік формує нові вулики, викачує мед, збирає пилок та прополіс. Плодами своєї праці Євген полюбляє пригощати друзів та колег, зазначаючи, що кожен продукт бджільництва має унікальні корисні властивості.
Наш колега впевнений: діяльність на власній, хоч і маленькій пасіці, дозволяє відволіктися від проблем, а також відновити гармонію та рівновагу для нових професійних здобутків. Адже основна робота Євгена складна та надважлива - разом з двома підпорядкованими бригадами він реконструює газові мережі великих промислових об’єктів Дніпра та Дніпровського району.
Кожна сьома тонна світового меду — українська. На пасіках країни сьогодні «працює» близько п’яти мільйонів бджолиних сімей і сотні бджолярів. Тож вітаємо всіх представників даної професії та бажаємо, щоб ваша праця завжди буде винагороджена щедрим медовим урожаєм, а бджоли приносили лише радість та солодкі моменти у ваше життя».
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |